En Praktisk Föreläsning

LÅT KROPPEN FÅ VÄLJA

Ska det vara nödvändigt att ha ont?

I mitt arbete som massageterapeut behandlar jag människor som har ont av olika anledningar.

Det kan vara rent genetiska åkommor som vi anses vara bundna till. Det kan vara skador som uppkommit genom monotona moment i arbetslivet – det monotona arbetet skapar belastningar som ger värk eller andra former av skador.

Vi lever i en allt tuffare värld där det ställs högre och högre krav på oss som de personer vi är. Ibland undrar vi hur vi ska orka med att bara vara oss själva. Många av oss har svårt för att få tiden att räcka till. Vi ska vara den enda kunskapsbanken på arbetet, vi ska vara stöd åt våra barn – både stora och små, vi vill ha kvalitetstid med familjen, och ha bra samtal i lugn och ro, vi ska vara man och kvinna och slutligen ha tid för bara dig.

Vi utsätts för stress och press i en allt större omfattning i dag än för bara 20 år sedan. När stressen slår till sparkar vår kropp bakut genom att tala om för oss att något är fel genom att smärta uppstår.

Min föreläsning tar upp frågan hur vi kan känna igen när något är på väg att bli tokigt i vår kropp. Hur vi kan lära oss att känna i gen varningssignalerna som kroppen sänder ut. Vår kropp strävar efter att det ska vara balans i livet, ”för mycket och för litet skämmer allt”, är ett gammalt ordspråk som är så sant som det är sagt.

Vad gör vi?

Kanske tänker du – den där höften kan jag inte ligga på längre, armar och axlar som väcker mig om natten, mina knän värker och vad tungt det känns på gympapasset. Det var ju nu jag verkligen skulle ta hand om mig själv.

Allt detta går att åtgärda. Jag delar med mig vad som är möjligt med de metoder jag arbetat fram i samråd med klienter.

Mina behandlingar erbjuder det som ger den balans vi i dag saknar för att kroppen ska vara bra och känns sig bekväm. Tekniken bakom cirkulations- och nervbanemassagen klara ut frågan var smärtan kommer ifrån och vad som ligger bakom att smärtan infinner sig. I förlängningen skall du inte bara bli bättre, utan besvärsfri.

Avslutning

Efter föreläsningen erbjuds en stunds samtal tillsammans i avsikt att öppna upp för vad som är möjligt när det gäller vår kropp, alla frågor är välkomna, vi behöver inte ha ont, det finns alternativ.

Exempel

Ett exempel är utslitna, glappa knäleder som får helt annan belastning om du går i MBT- skor (masai skor) som har runda sulor. Du slipper G-kraften när du går, tänk varje gång du sätter ner foten att du skulle rulla fram som på en våg. Jag har sett fantastiska resultat även på stelopererade kunder som glatt kliver i väg i MBT- skor när de tidigare har våndats för nästa steg.

Föreläsningen är ca en timma lång därefter följer ca 15-20 minuter samtal med deltagarna i avsikt att bemöta och klara ut deras frågor.

Väl mött!

Svante Karlsson/Certifierad massör. Kontakt svante@masseramera.com Tel. 070 220 57 45yrkesforbundet

© 2012 Massera Mera

Adress
Boställsvägen 7
702 27 ÖREBRO

E-post
svante@masseramera.com

Telefon
070 - 220 57 45

Öppettider
Mån - Ons: 11:00 - 20:00
Torsdag: 11:00 - 16:00
Fredag: 11:00 - 18:00